Til Barnehage 2016 for å forsvare vårens «snakkis»

Stortingsmeldingen om kvalitet i barnehagene har fått blandet mottakelse. Til Barnehage 2016 kommer kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen for å forsvare tiltakene han har foreslått.

Det er en superaktuell kunnskapsminister som holder åpningsforedraget på Barnehage 2016, klokken 10.15 torsdag 26. mai.

Stortingsmeldingen «Tid for lek og læring. Bedre innhold i barnehagen» er den store «snakkisen» i barnehagesektoren denne våren.

Se hele programmet for Barnehage 2016 her

Når Torbjørn Røe Isaksen åpner Barnehage 2016 med et innlegg om denne viktige meldingen, bør det bli den perfekte åpningen på vårens store massemønstring for ansatte i norske barnehager.

Regjeringen ønsker med meldingen at barnehagene skal jobbe mer systematisk med språk og læring for å sikre alle barn en god skolestart.

Blant annet foreslår statsråden en norm for hvor mye språk en femåring bør kunne, og å sette krav om at de ansatte i barnehagen må snakke godt norsk.

Men satsingene har, forsiktig sagt, fått blandet mottakelse i sektoren. Flere sentrale aktører er svært kritiske til meldingen og tiltakene som foreslås. Andre, som PBL, mener det er mye positivt i meldingen.

Det blir derfor svært spennende å høre statsråden selv – foran hundrevis av barnehageansatte på Barnehage 2016 – kommentere innholdet i meldingen.

Statsråden varsler at han også vil snakke om hvordan sektoren og politiske myndigheter sammen kan løfte kvaliteten i barnehagene.

PS! Det er høring om stortingsmeldingen i familie- og kulturkomiteen 28. april. Meldingen skal behandles på Stortinget før sommeren. Mer om dette her.

Meld deg på Barnehage 2016