GIR INNBLIKK. Lise Folkestad og Ståle Luther vil fortelle om hvordan de samarbeidet med barnehagen og kommunen i Tromsø-saken. Der ble en mannlig ansatt i en barnehage dømt for overgrep mot 15 barn.

Slik jobbet de med overgrepssaken i Tromsø

Nytt foredrag på Barnehage 2016! Overgrepssaken i Tromsø rystet hele Barnehage-Norge i 2015. I mai kommer barnehuset og politiet til Barnehage 2016 for å fortelle hvordan de jobbet med saken.

Innlegget holdes på slutten av dag én, torsdag 26. mai, og er satt opp som et ekstra foredrag i tillegg til alle de andre spennende foredragene på Barnehage 2016.

Med andre ord et enda bedre tilbud til deg som allerede har meldt deg på. Og en ny god grunn til å delta, om du ikke allerede har bestilt billett.

Overgrepssaken fra Tromsø rystet hele Barnehage-Norge i fjor og skal være den største som har rammet sektoren. En mannlig ansatt i en barnehage i Tromsø ble i januar dømt til 7,5 års forvaring for overgrep mot 15 barn. Overgrepene skjedde over en periode på tre år.

Saken ble rullet opp i fjor, etter at politiet fikk en bekymringsmelding fra foreldrene til ett av barna i barnehagen.

Den ansatte utnyttet lek- og stellesituasjoner til å forgripe seg på barna og dokumenterte overgrep med mobiltelefonen.

Vedkommende erkjente forholdene i avhør.

To av de som jobbet tettest med Tromsø-saken var Ståle Luther, leder for Statens barnehus i Tromsø, og Lise Folkestad, politioverbetjent og koordinator for familievold og seksuelle overgrep.

De to har takket ja til å komme til Barnehage 2016 for å holde innlegget «Barnehagesaken i Tromsø» der de vil fortelle om hvordan de sammen jobbet med saken, og særlig om hvordan de samarbeidet med den berørte barnehagen og med Tromsø kommune.

Vi tror dette kommer til å bli et svært spennende og lærerikt i innblikk i en sak som det er viktig at barnehagene og alle andre lærer mest mulig av.

Dessverre er problemstillingene ekstra aktuelle nå, etter at det i løpet av den siste uken er rullet opp en sak i Bergen som har flere likhetstrekk med Tromsø-saken.

Se hele programmet for Barnehage 2016 her.