Nestor innen natur. Lars Maanum kommer til Barnehage 2016 med foredraget «Naturglede for barn».

Natur-nestoren vil fortsette å inspirere

Med 45-års erfaring med barn og natur mener Lars Maanum han fortsatt har mye å bidra med.

– Jeg vet at jeg fortsatt kan inspirere folk til å skape gode naturopplevelser i barnehagen, sier Lars Maanum.

Han har vært en viktig og sterk pådriver for å få barnehagebarn og skolebarn mer ut i naturen.

Lars Maanum jobber til daglig som leder i Rudene barnehageområde og har arbeidet med barn og natur siden 1970. I 2015 reiste han rundt med PBLs prosjekt «Naturpilotene» der han holdt foredrag i alle landets 19 fylker. Til Barnehage 2016 kommer han med foredraget «Naturglede for barn»

– Hva skal du snakke om på Barnehage 2016?

– Jeg skal snakke om hvordan du kan gi barna naturglede og hva som skal til for at friluftsopplevelser blir varige for barna. Det å bruke naturen som arena for naturundersøkelser, fysisk utfoldelse og som vennskapsarena. Dette er ting som utvikler barnas sosiale ferdigheter.

Les også: Bli med på verdens lengste skitur

– Hvorfor er akkurat dette temaet viktig for deg?

– For meg har dette alltid vært viktig! Allerede den første dagen jeg jobbet med barn tok jeg dem med ut i naturen. Det har vært viktig for meg å vise de ansatte i barnehagen for en fantastisk arena naturen er, og hvordan de kan gi barna opplevelser og erfaringer både for dagen i dag og fremtiden.

– Hva er ditt viktigste budskap til alle som jobber i norske barnehager?

– Alle har gangavstand til et naturområde som er bra nok for at barn skal kunne få et følelsesmessig forhold til nærmarka, så ta den i bruk!

Se her for mer informasjon om program og påmelding.