Disse tre kommer til Barnehage 2018

Forfatter Camilla Otterlei, forsker Ingunn Størksen og Adrian Lund, kjent fra realityserien «71 grader nord», er alle klare for Barnehage 2018!

Barnehage 2018 retter seg mot alle som jobber i landets kommunale og private barnehager og vil bestå av 25 foredrag med parallelsesjoner, som gjør at du som deltaker kan shoppe ditt konferanseprogram ut fra egne og barnehagens interesser. Nå slipper vi de tre første foredragsholderne og programansvarlige i KS og PBL, Trond Kalhagen og Kari Vold Jensen, er veldig fornøyde med programmet og at de endelig kan slippe de første foredragsholderne.

– Det meste av programmet er klart og vi vil fortløpende slippe navn på foredragsholdere. Det er mye å se frem til på Barnehage 2018, lover Kalhagen og Jensen (bildet).

I arbeidet med programmet har de vært opptatt av en rød tråd med verdibaserte tema. Noe foredragene vil bære preg av og som vi også ser igjen i de tre første foredragsholderne som nå er klare.

– Alle barn er forskjellige og alle barn skal ha det bra i barnehagen. Sosial kompetanse blant de som jobber i barnehage blir et viktig tema. Vi skal blant annet ha foredrag om mobbing, vi skal innom hjerneforskning, utviklingspsykologi og relasjoner, det vil bli latter og det vil bli gråt i salen.   Alle barn skal passe inn i barnehagen uansett hvem de er, påpeker de to.

Meld deg på barnehage 2018

Kunsten å møte en bjørn
Mobbing er og har vært et viktig tema i barnehagene de siste årene og kommer også til å være et viktig budskap på Barnehage 2018. Camilla Otterlei er forfatteren bak bildeboken «Kunsten å møte en bjørn», som hun skrev da sønnen hennes ble mobbet i barnehagen. Hun kommer til Barnehage 2018 for å snakke om det å være mamma til en liten gutt som hadde svært vanskelige år i barnehagen

– Camilla har fått strålende tilbakemeldinger på sitt personlige foredrag og vil garantert berøre deg som jobber i barnehage, sier Kari Vold Jensen.

Trivsel og utvikling
Ingunn Størksen er et annet spennende navn du bør merke deg. Hun har forsket på barns trivsel og utvikling i barnehagen i flere år, blant annet gjennom flere forskningsprosjekter finansiert av Norges Forskningsråd. Størksen har vært med på å utvikle materiell for barnehager, blant annet barnehagemateriellet «Ett barn – to hjem» og «Snart førsteklassing». De senere årene har hun ledet forskningsprosjektene Agderprosjektet og Lekbasert læring sammen med professor Mari Rege.

– I disse prosjektene har forskerne samarbeidet med norske barnehagelærere for å utvikle et nytt norsk førskoleopplegg og Ingunn kommer til Barnehage 2018 for å fortelle om erfaringer fra disse prosjektene og for å presentere det nye førskoleopplegget, sier Kalhagen.

Å leve med et handikap
Alle barn skal passe inn i barnehagen uansett hvem de er, er ett av budskapene på Barnehage 2018. Adrian Lund er hardt rammet av Tourettes, noe som innebærer mange ufrivillige lyder og bevegelser. På tross av dette har Adrian jobbet 10 år i serviceyrket, og høsten 2016 stilte han som deltaker i 71˚ Nord. Adrian er ekspert på å utfordre sine egne komfortsoner, og vet hva som skal til for å mestre ting i livet – tross de utfordringene han har i sin hverdag.
Hvor går egentlig grensen for hva du kan oppnå, og hva skal faktisk til for å sette seg de store, hårete målene? Svaret på dette spørsmålet er like komplekst og stort, som det er viktig.
– Vi er veldig glade for å ha fått med oss Adrian. Dette foredraget blir en følelsesmessig berg- og dalbane, lover de to i programgruppen.

Meld deg på barnehage 2018