Bli med på verdens lengste skitur

Ekspedisjonsfareren Aleksander Gamme har aldri vært spesielt glad i å gå på ski. Likevel bestemte han seg for å legge ut på verdens lengste skitur for å bli den første til å gå fra kysten av Antarktis til Sørpolen uten hjelp eller forsyninger. 

Mange hadde forsøkt å gå på ski fra kysten av Antarktis til polpunktet og tilbake igjen uten hjelp eller etterforsyninger, men ingen hadde lyktes. Ikke før Aleksander Gamme i 2011 bestemte seg for å gi det et forsøk. 

Med 2270 km skispor bak seg ble han 87 dager senere den første til å nå den historiske milepælen. En tur som skulle utfordre han på mange måter. Gjennom sitt foredrag «Verdens lengste skitur» på Barnehage 2016 tar Aleksander Gamme deg med på et episk eventyr gjennom isødet Antarktis og deler sine viktigste verktøy innen selvledelse. 

Meld deg på Barnehage 2016.

Humor, galskap og selvironi

Gammes én time lange foredrag er en beretning om hvordan man setter seg et stort og hårete mål, utfordrer seg selv til å forlate komfortsonen og opprettholder motivasjonen underveis for å nå målet.

Med solide doser humor, galskap og selvironi gjør Aleksander Gamme et ærlig dypdykk i egen psyke under ekspedisjonen og vil utfordre deg til å ta et oppgjør med egen motivasjon, innstilling og ambisjon.

På Nordpolen. I vinter har du kunnet se «Oppdrag Nansen» på Nrk Super, der Aleksander Gamme dro på tur i Fritjof Nansens fotspor med fire ungdommer.

Kjent tv-profil

Med bakgrunn som blant annet safariguide og fallskjermhopper blir Aleksander Gamme ofte omtalt som en av landets mest allsidige eventyrer. Han er tydelig på at suksesskriteriene sitter mellom ørene og at riktig innstilling er et valg. 

Gamme har også en rekke tv-serier bak seg. Blant annet ledet han «Oppdrag Nansen» på NRK Super hvor han sammen med fire 13-åringer dro på tur i polfareren Fridtjof Nansens fotspor. Sammen med samboeren Cecilie Skog sto han bak «Drømmeturen på NRK1«.

Nylig ledet han også prosjektet «Dronning Mauds Land på TV2», hvor Gamme fikk med seg fire entusiastiske ekspedisjonsmedlemmer og en tv-fotograf på en femti dager lang tur i Antarktis for å lage halsbrekkende moro i et av verdens tøffeste og minst besøkte områder.

Fakta om Aleksander Gamme 

  • Norsk eventyrer, polfarer, forsker, forfatter og safariguide, som holder foredrag om sine turer. 
  • Lang karriere som base- og fallskjermhopper med godt over 3.000 hopp, noe som har resultert i 6 NM-gull, samt tittelen nordisk mester
  • I tillegg til å ha bidratt i en rekke tv-serier har han skrevet følgende bøker: Ekspedisjonsboka (2012), 12 turer med trøkk (2012), Tøffe turer med trøkk (2010) 10 turer med trøkk (2008), Turer med trøkk, (2006). 

Del siden på: